אכילת שעועית לפחות פעמיים בשבוע עשויה להקטין את הסבירות ללקות בסרטן השד

הקפידו לאכול שעועית לסוגיה לפחות פעמיים בשבוע.


במחקר שפורסם באחרונה, נמצא שאכילת שעועית לפחות פעמיים בשבוע עשויה להקטין את הסבירות ללקות בסרטן השד.


המחקר שנערך על 90,000 נשים בגילאים 46-26, מצא שנשים שצרכו לפחות 2 מנות של שעועית בשבוע נטו לפתח שיעורים נמוכים של סרטן השד, בהשוואה לנשים שאכלו מנת שעועית פחות מפעם בחודש.


נראה שההסבר לכוח האנטי-סרטני המצוי בשעועית קשור להרכב ייחודי של סיבי תזונה, פלבנואידים צמחיים ופיטוכימיקלים נוספים המצויים בשעועית. אכילת קטניות נוספות נמצאה כיעילה בהקטנת הסיכון לפתח מחלות אחרות כמו מחלת לב וסוגים נוספים של סרטן.


אז מה כדאי?


הקפד על אכילת קטניות לפחות פעם אחת בשבוע.


הקטניות הן מקור מצוין לחלבון והן מהוות תחליף לבשר האדום העשיר בשומנים רוויים. קטניות מומלצות הן: שעועית אדומה, שעועית שחורה, חומוס, שעועית לבנה, עדשים, אפונה ופולי סויה.


מקורות מדעיים ברשת:


International Journal of Cancer 2005 Apr 20; 114(4):628-633


מחבר: מולי אפשטיין


באדיבות טובי פולק,מכון וינגייט – חיים של איכות

הוסף תגובה