אכילה מרובה של בשר אדום מעובד, עלולה להגביר את הסבירות ללקות בסרטן המעי הגס

מה דעתך להמיר את הכריך עם הפסטרמה בכריך המכיל חמאת בוטנים?


במחקר שפורסם באחרונה, נמצא שאכילה מרובה של בשר אדום מעובד כמו סטייק או פסטרמה, עלולה להגביר את הסבירות ללקות בסרטן המעי הגס.


סרטן המעי הגס הוא השלישי בשכיחותו בקרב גברים ונשים והוא גובה בכל שנה 57,000 קורבנות. בכל שנה מתגלים ברחבי ארה"ב 150,000 מקרים חדשים של סרטן מסוג זה.
 
אופציות אחרות למקור חלבון מזין ובריא הן: טופו, קטניות, דגים, אגוזים, זרעים, חמאת בוטנים. את הבשר האדום מומלץ לצרוך פעם אחת בשבוע בלבד.



אז מה כדאי?


הגבל את צריכת הבשר האדום בתפריט השבועי שלך והגבר את צריכת הסיבים התזונתיים.


השתדל לצרוך 25 גרם סיבים תזונתיים מדי יום. מקורות מומלצים לסיבים תזונתיים הם: דגנים מלאים, פירות וירקות טריים.



באדיבות טובי פולק, מכון וינגייט – חיים של איכות

הוסף תגובה