שום ובצל, שומרי משקל הנמנעים משמן, יכולים לטגן אותם במים

כשמטגנים שום, הוא נוטה להיחרך מאד מהר, בעיקר אם הוא כתוש.


אפשר להאט את התהליך על ידי הוספה של כף מים למחבת עם השמן. מחממים את השמן, מוסיפים את השום הכתוש למחבת, ומיד מוסיפים כף אחת של מים ומערבבים.


הטיגון של השום קצת יותר איטי וגורם למיצוי מקסימלי של הטעם.


שומרי משקל הנמנעים משמן לא צריכים להתנזר מבצל מטוגן. הם יכולים לטגן אותו ב…. מים.
קוצצים בצל דק, שמים במחבת חמה על אש בינונית, ומערבבים. הבצל מפריש נוזלים, ואנו ממשיכים לערבב כל הזמן. אם אין מספיק נוזל במחבת, אפשר להוסיף כף מים ולהמשיך בערבוב. אם יש לנו מספיק סבלנות, נקבל כעבור כעשר דקות ערימת בצל קצוץ בצבע שחום, בריח ובטעם נהדרים, וכל זאת ללא אף טיפת שמן.


באדיבות דור, אוכל +

תודה! כבר אהבת את זה.