יין לבן, ככל שהוא שקוף יותר, כך הוא צעיר יותר וטוב יותר לשתיה

ככל שיין לבן שקוף יותר, הוא צעיר יותר וטוב יותר לשתיה, אורךהחיים של רוב היינות האדומים נע בין שנתיים לארבע שנים.


יש בעולם מעט יינות שטובים לשתיה אחרי הרבה שנים. יינות ישנים טובים בדרך-כלל לאספנות, לא לשתיה.


כאשר הבקבוק סגור והפקק רטוב בצדו העליון, סביר להניח שהיין מקולקל –לא לקנות בקבוק יין כזה.


רוב היינות הלבנים טובים לשתיה כשהם בני שנה-שנה וחצי, לא יותר. אורךהחיים של רוב היינות האדומים נע בין שנתיים לארבע שנים.


ככל שיין לבן שקוף יותר, הוא צעיר יותר וטוב יותר לשתיה. ככל שהיין מתבגר הוא נעשה צהבהב ופחות טוב לשתיה. כדאי לקנות יין לבן בבקבוקים שקופים – בלי הסתרות.


ליין אדום שלא יושן בחבית עץ אלון יש טעם וריח מובהקים של ענבים, והוא טוב לשתיה בטווח של שנה-שנתיים מתאריך ייצורו. יין אדום שיושן בחבית עץ אלון סופג טעם וריח של עץ, שעלולים להשתלט על הטעם של הענבים, והוא טוב לשתיה בטווח שבין שנתיים – ארבע שנים מתאריך ייצורו.


באדיבות הסופר איתי בחור,כותב הספר "פעמון סדוק"



תודה אישית: מתוך כתבה, ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה



 

הוסף תגובה