מלפפון חמוץ, מלפפונים כבושים במלח דורשים דיוק בכמויות

מספר טיפים על כבישה והחמצה של מלפפונים:


1. למי שלא יכול לחכות – פטנט להחמצת מלפפונים במהירות האור: כל שיש לעשות הוא לשפוך על המלפפונים את נוזלי הכבישה כשהם רותחים.


2. כדי לקבל מלפפון חמוץ נוקשה כתפוח, יש לחורר את שני קצוותיו. כך, אגב, הוא לא יוצא רק יותר קשה, אלא גם יותר טעים.


3. מלפפונים כבושים במלח דורשים דיוק בכמויות: שתי כפות שטוחות של מלח על כל חצי ליטר מים.


4. אסור לשכוח להניח מגבת רטובה מתחת לצנצנת הכבישה, כשמכניסים אליה את הנוזלים הרותחים. המהדרין תוקעים בפנים גם כפית מתכת. זה מונע סדקים בצנצנת.


5. אם המלפפונים יצאו חריפים מדי, אפשר להציל את המצב ע"י תמיסת מים וסודה לשתייה, שבהם יוטבלו המלפפונים החמוצים לכמה שעות ולאחר מכן ישטפו במים ואז יהיו מוכנים לאכילה.


מתוך הספר "ספר העצות של משפחת לבנה", מאת שרה לבנה


 


תודה אישית ליובל, אסטרולוג הוצאה לאור בע"מ

הוסף תגובה