סידור המטבח לפי אזורי עבודה

בנוסף למשולש העבודה, מסתבר שתכנון פנימי של המטבח לפי אזורים יכול לשפר את איכות התנועה ולהקל מאוד על התפקוד היומיומי בו. לפי תפיסה זו יש חמישה אזורים במטבח המסודרים לפי סדר העבודה במטבח:

1. אזור אחסון המזון

2. אזור אחסון הכלים
3. אזור השטיפה
4. אזור ההכנה
5. אזור הבישול והאפייה

כל אחד מחמשת האזורים מורכב מיחידת אחסון אחת או יותר ומאלמנט הקשור לאזור (מקרר, כיריים, כיור, תנור וכדומה).

אם תדאגו לתכנן ולסדר את המטבח שלכם לפי אזורים אלה תוכלו להפוך מטבח לא נוח, לא יעיל, ומעייף – למטבח שהתנועה בו זורמת, שמקנה יותר נוחות, ובגדול – מטבח יעיל יותר עם יותר סדר וארגון.

עיצוב מטבחים

הוסף תגובה