מבנה המטבח

האמריקאים לוקחים הכל ברצינות, והם הקימו איגוד לאומי למטבחים וחדרי אמבטיה. האיגוד הזה קובע כללי יסוד, תקנים והמלצות, והכלל הכי חשוב שהוא ניסח מתבסס על מיליוני מטבחים אמריקאיים: כלל משולש הזהב. משולש הזהב הוא דרך מדידה שתבטיח שיש לכם מספיק מרחב תזוזה במטבח, ושאתם לא משתוללים יותר מדי עם השיפוץ. נסו למתוח משולש דמיוני, שפינה אחת שלו היא מרכז הכיריים שלכם, פינה שנייה היא מרכז הכיור, ופינה שלישית היא מרכז המקרר. (בישראל נפוצים יותר מטבחים ישרים ולאו דווקא פינתיים, אז ייתכן שה"משולש" שלכם יצא קו ישר, פחות או יותר). חשבו את היקף המשולש (שימו לב: לא את שטחו, את היקפו). 7 מטרים הוא אורך מעולה שמבטיח מרחב רב ונוח. פחות ממנו, ואתם מסתכנים בצפיפות בין ארונות המטבח. יותר ממנו, ואולי אתם משקיעים יותר מדי כסף ועבודה על מטבח חדש גדול מדי, שיהיה ראוותני ולא ישרת אתכם היטב.

הוסף תגובה