סופגניות במילוי פיסטוק

המרכיבים לכ-30 סופגניות:


הבצק

1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית  מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית  תמצית רום

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים למערבל מזון: קמח ,מלח , סוכר  ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.
  • מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
  • מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
  • מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים  4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  • יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של  4-5 סמ' .
  • מכסים את התבנית בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ'  של 170 מעלות ( חשוב לשמור על גובה האש  כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
  • מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.

מילוי פיסטוק

620 גרם חלב  (2 + 2/3 כוסות)
150 גרם חלמונים (5 חלמונים)
150 גרם סוכר (2/3 כוס)
25 גרם קמח (2 כפות גדושות)
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
40 גרם מחית פיסטוק (2 כפות)

ציפוי הסופגנייה

120 גרם שמנת מתוקה, 120 גרם שוקולד מריר , 60 גרם שוקולד חלב , 20 גרם פיסטוק קלוי

הכנת המילוי:

  • מרתיחים את החלב עם חצי מכמות הסוכר ולצנן.
  • לערבב את החלמונים עם הקמח, הקורנפלור והסוכר שנותר.
  • להשוות טמפרטורות בין שתי הבלילות ולחמם יחד על אש נמוכה, עד להסמכה.
  • להוסיף את מחית הפיסטוק ולהעביר למקרר למשך לילה, לקבלת מרקם יציב שניתן לזילוף
  • מוציאים מהמקרר ומזריקים כ-20 גרם מילוי לכל סופגנייה.

הכנת הציפוי

  • מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה בציפוי ומפזרים מעל שבבי פיסטוק.

באדיבות ROLADIN

הוסף תגובה