חמין לשבת

חמין הוא מאכל עממי ונפוץ, שנהוג להכין בימי החורף הקרים. שילוב פחמימות (דגנים כגון חיטה, גריסים, תפוחי אדמה) עם קטניות (חומוס, שעועית) וביצים, מספק מזון בעל ערך תזונתי גבוה בזכות השלמת החלבון בין הדגנים לקטניות. במנת חמין המכילה ביצה, תפוח אדמה בינוני, שלוש כפות תערובת שעועית וחיטה או גריסים וחתיכת בשר לא שומנית (הודו או בקר) יש כ-500 קלוריות, סיבים תזונתיים ויטמינים מקבוצת B, אבץ וברזל. תוספת סלט ירוק יכולה לסייע לעיכול.

הוסף תגובה