לפני שמתנפלים על הבשר שעל האש, כדאי לבדוק כמה זה באמת עולה לנו. בקלוריות הכוונה

כולנו מחפשים סיבות לחגוג, ומה ישראלי יותר מאשר לחגוג עם "בשר על האש". אז כידוע, גם למנגל חוקים משלו, ולפני שמתחילים להשתולל – כדאי לדעת במה מדובר. להלן מספר עובדות שכדאי לדעת על המנגל:


המחיר הקלורי של ארוחת מנגל ממוצעת, שכוללת מעט סלטים, חומוס, טחינה, פיתה, 2 נקניקיות או 2 שיפודי פרגית, המבורגר או סטייק – יכול להגיע ל- 1,400 קלוריות (עוד לפני הקינוח).


לשומרי המשקל שבינינו, הייתי ממליצה להסתפק באכילת הבשרים (חזה הודו, שיפודי פרגית , נתח סטייק פילה) בתוספת סלט ירקות עם טחינה. ולהשאיר בצד את החומוס, סלטים עם מיונז, פיתות ולחמניות, כך תוכלו ארוחה משביעה וגדולה שלא תעלה על 500 קלוריות.


במהלך צליית הבשר על הגחלים, נוטף שומן הבשר אל הגחלים ונוצר חומר שנקרא בנזופירין- חומר זה הינו מסרטן. החלקים הבעייתיים של הבשר הם החיצוניים והשרופים.


חשוב מאוד לזכור כי חומר מסרטן זה נוצר רק כאשר משתמשים בגחלים, כל דרך צלייה אחרת כמו למשל במסעדות בהן משתמשים בגריל על גז אינה מסוכנת כלל. א


ל לנו להיתפס בבהלה, שהרי כל דבר שנעשה או נאכל בהגזמה ובכמות מופרזת עלול להיות מסוכן לבריאותינו.


אז להתראות במנגל הבא (ורק שלא יבוא כל יום…).


באדיבות טובי פולק, מכון וינגייט – חיים של איכות

הוסף תגובה