תפוח אדמה סגול, מתאים להכנת צ'יפס ופירה

בימים אלו מגיעים לרשתות השיווק יבולים ראשונים של תפוחי אדמה סגולים. תפוחי האדמה המיוחדים, מזן ויטלוט Vitelotte הובאו לארץ מאזור בריטני בצפון מערב צרפת – אחד מאזורי הגידול המרכזיים של תפוחי אדמה בצרפת, והם גדלים בארץ באזור השרון.


זן ויטלוט מתאפיין בקליפה וציפה בצבע סגול. גם עליו של הצמח מפתחים עורקים בעלי צבע סגול. טעמם של תפוחי האדמה הסגולים הוא כשל תפוח אדמה רגיל עם שילוב של טעם של ערמונים. תכולת החומר היבש בפקעות גבוהה יחסית ולכן הם מתאימים להכנת צ'יפס, מאחר וספיגת השמן במהלך הטיגון היא דלה. כמו כן ניתן להכין מהם פירה בגוון יחודי. לתפוח האדמה הסגול תרומה תזונתית גבוהה, מאחר והצבע הסגול הוא אנטי אוקסידנט – מסייע בסילוק רעלנים. בשל יבוליו הנמוכים והקושי לייצר זרעים, מחירו יחסית גבוה.


יתרונה של ישראל הוא בכך שהודות לאקלים החם יחסית ניתן לקיים שתי עונות גידול אביב וסתיו, בעוד שבאירופה ניתן לקיים רק עונת גידול אחת בקיץ כיוון שבחורף האדמה קופאת.


באדיבות ציון דר, מדריך ראשי לתפוחי אדמה בשרות ההדרכה של משרד החקלאות

הוסף תגובה