לאכול פירות יבשים בלי להשמין.

פירות יבשים פחות משמינים.
החומרים: שזיפים, משמשים, תמרים, תאנים, אפרסקים – כולם יבשים ומגולענים.
שקדים , אגוזי מלך, אגוזי פקאן, חמוציות, צימוקים.
גבינה לבנה 5%.
פודינג וניל, פודינג שוקולד, פודינג תות שדה.
עטרות נייר לבנות בגודל 2.
העצה: תנו לנכד לעזור ואם הוא מעל גיל 7, הוא יכול גם להכין לבד. אין בזה שום סכנה – אלא רק הנאה צרופה.
העיקרון של ההכנה: לכל אלה שסופרים קלוריות או סתם לא רוצים להשמין, נקטין את האכילה הפתטית ונגדיל את ההנאה האסטטית.
בכמה קעריות הנכד ישים כף גבינה לבנה ויוסיף לכל קערית כפית פודינג בצבע אחר. יערבב היטב. כך יתקבל ממרח צהוב, חום וממרח ורוד.
בכל פרי יבש יש לשים מעט מילוי צבעוני. הטריק הוא לגוון את הצבעים, וכאן כדאי לתת לנכד מעט הדרכה, אם אינכם סומכים על החוש האסטטי שלו. למשל, בתוך תמר חום כדאי לשים ממרח וניל צהוב ומעל לקשט בחמוצית אדומה. לתוך משמש צהוב הנכד ישים ממרח קקאו חום ויקשט בשקד לבן. בתוך שזיף שחור ישים ממרח גבינה ורוד בטעם תות ויקשט באגוז מלך, למשל.
לאחר שהנכד סיים, הגישו לו פלטה יפה ועטרות נייר. הנכד ישים בכל עטרת נייר פרי צבעוני אחר ויערוך פלטה יפהפייה, לתפארת ט"ו בשבט.
אפשר לשמור את הפלטה במקרר עד יומיים מיום ההכנה.

חג שמח, צבעוני ומהנה!

לרעיונות נוספים, גלשו לאתר:
מעניין את הסבתא
www.saba-sabta.co.il

פירות יבשים כבונבוניירה

פירות יבשים כבונבוניירה

שתי אפליקציות מומלצות

      

תודה! כבר אהבת את זה.