סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו

1 ק"ג נתח סינטה = 4 מנות של 250 גרם.


פירה התמרים:


500 ג' תמרים לחים


2 כוסות מים


1/2 כפית כמון


1/2 כפית כורכום


אופן הכנה: לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר.


רוטב פסטו:


7 קוביות פטרוזיליה דורות


7 קוביות בזיליקום דורות


2 קוביות שום דורות


זר נענע


2 כוסות שמן קנולה


1/2 כפית מלח


אופן הכנה: לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר.


לרוטב היין האדום:


2 כוסות יין אדום איכותי


7 בצלי שאלוט חתוכים גס


7 קוביות שום דורות


3-4 ענפי טימין


1 כף פלפל אנגלי


4 ל' ציר בקר


300 ג' קוביות מחמאה


מלח פלפל


אופן הכנה: את הבצלים והשום משחימים בסיר עם מעט שמן, לאחר מכן מוסיפים את היין ומניחים לו להצטמצם עד ל-1/5 מכמותו המקורית. לאחר צמצום היין, מוסיפים את ציר הבקר הטימין והפלפל האנגלי, ומצמצמים שוב עד חצי מהכמות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מורידים את הסיר מהאש ובעזרת מטרפה מוסיפים לרוטב את קוביות המחמאה הקרות.


אופן הרכבת המנה: את נתח הסינטה יש לצרוב מכל צדדיו ולהכניסו לתנור בחם של 220 מעלות למשך 8-12 דק' עד למידת העשיה הרצויה. מקשטים את הצלחת בפסטו ובפירה התמרים, מניחים את נתח הסינטה על הצלחת ומוזגים מעט רוטב.


באדיבות דורות – מוצרי שום ותיבול 

תודה! כבר אהבת את זה.