ארטישוק ירושלמי, מחית תפוח אדמה ושורש סלרי

חומרים:


 ½ לימון


1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים


375 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף


1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות


30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר


מלח ופלפל טחון טרי


אופן ההכנה: משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה. בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ- 10 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 10 דקות נוספות. מסננים, מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.


באדיבות מפעלי חבל מעון

הוסף תגובה