אגוזים טובים יותר ללב משמן זית

אגוזים טובים יותר ללב משמן זית

חוקרים מספרד טוענים כי אגוזים עשויים להיות טובים יותר משמן זית לבריאות העורקים. חוקרים ממרפאת הליפידים בבית החולים קליניקו בברצלונה שבספרד טוענים כי אכילת אגוזים לאחר ארוחה עתירת שומן מסייעת בשמירת גמישותם ותקינותם של העורקים. צוות המחקר, בראשותו של דר' רוס, בחן 24 נבדקים שאינם מעשנים, בעלי משקל גוף תקין, לחץ דם תקין שמחציתם היו בעלי רמות גבוהות של כולסטרול. כשבועיים לפני תחילת המחקר נתבקשו הנבדקים לעבור לדיאטה ים-תיכונית שדלה בשומנים ובבשרים ועשירה בסיבים, בפירות ובירקות. במהלך המחקר אכלו הנבדקים כריכי לחם לבן עם נקניק וגבינה צהובה וקנחו במנת יוגורט עתיר שומן. מחצית הנבדקים קבלו גם 8 אגוזים כתוספת והמחצית השניה קבלה תוספת של חמש כפיות שמן זית. צוות המחקר מצא, באמצעות הדמיית אולטרה-סאונד כי האגוזים ושמן הזית הפחיתו את שכיחות הדלקת ותהליכי החימצון בעורקים לאחר ארוחה עתירת שומנים, אך רק האגוזים סייעו גם בשמירת גמישות כלי הדם. דר' רוס מיחס ממצא זה לעובדה שבאגוזים יש ריכוז של חומצת שומן הנקראת חומצה אלפא לינולנית הפועלת באופן דומה לחומצות שומן אומגה 3 המצויות בשמן דגי מי מעמקים קרים. דר' רוס מציין שמומחי בריאות רבים, ובראשם אגודת הלב האמריקאית ממליצים לאכול לפחות שתי מנות של דגים שמנוניים בשבוע בכדי להעלות את רמות הכולסטרול הטוב ששומר על נקיון העורקים וגמישותם, אך טוען כי דגים שכאלה אינם זמינים תמיד, לא טעימים במיוחד וניתן להמירם באגוזים. מנהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) התיר לפרסם את ההתוויה הבריאותית הטוענת כי אכילת 40 גרם אגוזים ביום עשויה להקטין את הסיכון למחלות לב.

הוסף תגובה