בישול בפויקה – חם בלב וגם בחוץ

הפויקה הוא סיר העשוי מברזל יצוק שכאשר מניחים אותו על גחלים מתפשט בתוכו החום בצורה שווה בכל חלקי הסיר. כך נמנעת התופעה של מזון חרוך במקום אחד ומזון בלתי מבושל במקום אחר ונמנע הצורך בהשגחה צמודה על הסיר.

הבישול בפויקה נותן למזון טעם ביתי ונעים. למעשה התוצאות כל כך מיוחדות ומעניינות עד שרבים רוכשים פויקה ומשתמשים בו לבישול ביתי. ניתן להשיג פויקה בגדלים שונים, על פי מספר המשתתפים בקמפינג או בארוחה הביתית. הפויקה נמדד בחלקי עוף ולא על פי אמת מידה מקובלת אחרת. פויקה 8, למשל, מספיק לשמונה חלקי עוף. פויקה 2 מתאים לארבעה סועדים, פויקה 3 לשישה וכך הלאה. עם זאת מומלץ תמיד לקחת פויקה הגדול לפחות במידה אחת מהרצוי, שמא יהיה שם מישהו רעב במיוחד…
ניתן להכין בו מגוון רחב של תבשילים, כולל גם תבשילים הדורשים בישול ארוך. בגלל האטימה שלו מאבד הפויקה מעט מאד נוזלים ויש לו אותו אפקט שיש לסיר לחץ. בשר או עוף המבושלים בו יוצאים רכים, טעימים ועסיסיים.

כאן תוכלו לבחור את הפויקה המתאים לכם!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: right; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

הוסף תגובה