מבחני טעם עשויים לסייע לטיפול בדכאון

מידת התגובה לטעמים שונים עשויה לסייע בקביעה האם הנבדק לוקה בדכאון, וכמו כן להצביע על סוג הטיפול המתאים ביותר. במחקר חדש נטען כי ממסרים עיצביים שונים קשורים בחוזקה לטעמים של מליחות, מתיקות, חמיצות ומרירות. נבדקים בריאים שקיבלו תרופות נוגדות דכאון שהכילו סרוטונין הגיבו ביתר עוצמה לטעמים מתוקים ומרים. נבדקים שקיבלו תרופות המכילות נוראדרנלין הגיבו בעוצמה רבה יותר לטעמים חמוצים ומרים. החוקרים מאוניברסיטת בריסטול שבבריטניה טוענים, על בסיס מידע זה, שרופאים יוכלו לדייק יותר בהתאמת התרופה לחולה משום שללוקים בדכאון יש מחסור בסרוטונין או בנוראדרנלין. אומרת דר' לוסי דונלדסון, עורכת המחקר: "מכיוון שמצאנו שהתגובה לטעמים משתנה בעקבות שינויים בשני הממסרים העיצביים, אנו מקווים שמבחני טעם בקרב אנשים מדוכאים יאפשרו לנו לאבחן איזה ממסר עיצבי נפגע במהלך מחלתם". בשיטות האבחון הקיימות כיום מרווח הטעויות בטיפול התרופתי מגיע ל- 40% לערך, והחוקרים מקווים כי באמצעות מבחני הטעם יקבלו החולים את הטיפול המדויק למן ההתחלה. במחקר נמצא גם כי אנשים הרגישים יותר לטעמים מרים ומלוחים נוטים להיות חרדתיים יותר.


עוד על דכאון

הוסף תגובה