גלישה מהסיר, למניעה מירחו שכבה דקה של חמאה בשולי הסיר

יש תבשילים שנוטים לגלוש החוצה מעבר לקיבולת הסיר בו הם מתבשלים, בעיקר בזמן רתיחה חזקה. ובעיקר כאלה מין מאכלים שמעלים קצף קל, למשל – אורז, פסטה, אפונה יבשה וכו'. לא נעים לגלות את נהרות המים והקצף שמטנפים לכם את הגז… הפתרון: לוקחים חתיכת חמאה או מרגרינה  ומורחים שכבה דקה על שולי הסיר, בצד הפנימי שלו. המים שיטפסו עד לשם ויתקלו בחומה השומנית, לא יוכלו לטפס מעליה, והגז שלכם יישאר נקי.


מתוך: טיפים שמסתובבים ברשת


 


 

שתי אפליקציות מומלצות

      

תודה! כבר אהבת את זה.