תפוז, כדאי לדאוג מראש לקליפות תפוז מגורדות

ישנם הרבה מתכונים הדורשים הוספת גרד של קליפת תפוז. במקום לדאוג שיהיה תפוז זמין לגירוד בכל פעם שזקוקים לו, אפשר לדאוג לכמות מוכנה מראש: קונים מספר תפוזים גדולים, עם קליפה עבה. רוחצים היטב במים, הפדנטים יכולים להוסיף גם סבון.. מנגבים היטב את הקליפה שתהיה יבשה, ומגרדים על פומפייה דקה את כל הקליפה סביב של 5- 6 תפוזים. מכניסים לקופסת טאפרוור ומאפסנים בפריזר. בכל פעם שזקוקים לקליפת תפוז מגורדת, מבקעים קצת מתכולת הקופסה הקפואה עם סכין, כמו שמבקעים גוש קרח, במכות תיפוף קטנות של הסכין. 3 – 4 דקות המתנה על השיש, ויש בידיכם קליפה מגורדת מוכנה. את התפוזים מגורדי הקליפה קולפים ואוכלים, או משתמשים לסלט פירות. אפשר גם לסחוט אותם למיץ, ולשפוך לתוך שקית ניילון המיועדת ליצירה של קוביות קרח. שקיות כאלו נמכרות בכל המרכולים. קושרים את קצוות השקית, ומתקבלות כעשרים קוביות של מיץ תפוזים. שומרים בהקפאה. וכשצריך להשתמש במתכון מסויים בשתיים-שלוש כפות מיץ תפוזים, א-וואלה, יש לכם. אפשר גם לשדרג משקאות קלים על ידי הוספה של קובייה או שתיים של מיץ תפוזים, גם בשביל הטעם, גם בשביל הקירור וגם בשביל היופי..


מתוך: טיפים שמסתובבים ברשת

הוסף תגובה