שמרים, יש לערבב בנפרד את הקמח עם מעט מאוד סוכר

השמרים הם פטרייה חד תאית הרגישה מאוד למלח ושומן ואינה מתפתחת היטב כאשר היא באה איתם במגע. השפעה דומה על השמרים יש גם לסוכר. כמות רבה מחומרים אלו ימיתו את הפטרייה והבצק לא יתפח. לכן, יש לערבב בנפרד את הקמח עם מעט מאוד סוכר (כפית על 1 קג קמח) כדי שהשמרים יתעוררו, יתרבו והבצק יתפח.


 פולקלור עממי, מחבר לא ידוע


באדיבות ד"ר חיים סדובסקי, רופא נטורפת, ומחבר ספרים רבים, מרכז המרצים לישראל

תודה! כבר אהבת את זה.