מנהל טוב אינו מי שאהוב, אלא מי שיודע לאהוב

להלן כמה טיפים קטנים אך חשובים מאד לאופן ניהול העבודה והיחס אל העובדים:


• את ה"בוקר טוב" שלך לעובדים תעשה בפינת הקפה יחד איתם. את הקפה הבא תקבל כבר מהמזכירה בחדר הישיבות.


• מתנה קטנה לילד של עובד לקראת כניסתו לכתה א' יקרה שבעתיים מצ'ק שמן ליום נישואיו.


• אם תדע לצחוק מבדיחה של עובד, הוא יידע לקבל את גערתך.


• את ארוחת הצהריים תאכל עם העובדים, לא במסעדת יוקרה. ואם תקום חמש דקות קודם, הם יחזרו בזמן לעבודה.


• כשעובד מאחר בבוקר, שאל אותו אם הכל בסדר בבית.


• כשהפרוייקט נכשל, אל תשפוט אותו רק על פי מבחן התוצאה. עקוב אחר הפרטים בתהליך . מי כמוך יודע שהעובד השקיע בו הרבה ידע ומאמצים.


• מנהל טוב אינו מי שאהוב, אלא מי שיודע לאהוב.


• אל תבקש מהעובדים שיסתדרו איתך. עדיף לך שיסתדרו ביניהם.


• ביחסך אל העובדים – אל תשב להם על הזנב ולא על הראש. נסה פעם לשבת להם על הלב…


• אל תנכס לעצמך רעיון של עובד. בישיבת צוות נקוב בשמו והרעיונות יתחילו לזרום.


הטיפים ניתנו ע"י דוד שטרן


המקור: Homebiz – רעיונות גדולים לעסקים קטנים


 

הוסף תגובה