עובדים בצוות? תגידו לא לקפה!

במהלך המחקר של לינדסיי סנקלר ופיטר רודג'רס מאוניברסיטת בריסטול, התקבלה המסקנה הבאה: צריכת קפה רגיל בקרב עובדי החברה מוריד את כושר העבודה ואת היכולת לעבוד בצוות. במחקר השתתפו 32 אנשים, שחלקם קיבלו קפה רגיל וחלקם קפה נטול קפאין, ולא נאמר להם איזה סוג של קפה כל אחד שותה. נצפתה ירידה ביכולת התקשורת הבינאישית של אותם העובדים ששתו קפה רגיל, ובמקביל הובחנה עלייה ביכולת החשיבה הלוגית שלהם (מתמטיקה ותכנות). אצל אלה ששתו קפה ללא קפאין לא נצפתה מגמה מדויקת כזאת. כתוצאה מזה, מנהלי החברות מתחילים לחשוב על כל מיני שיטות לצמצום כמויות הקפה הנצרכות ע"י העובדים. הכל התחיל, אגב, מקבוצת מנהלים שבזמן נסיעה בתפקיד קיבלו את האפשרות לשתות קפה ללא הגבלה. וככל שכמות הקפה שהם שתו עלתה, כך היחסים בין חברי הקבוצה הלכו והתדרדרו. לאחר מכן, בתום ניתוח המידע שהוקלט באמצעות מצלמות המעקב הנסתרות, צוינה במפורש עלייה בכמות הריבים והסכסוכים בקבוצה.


המקור: Homebiz, רעיונות גדולים לעסקים קטנים

הוסף תגובה