טיפים לדוכני מזון באירועי קד"מ

חשוב להקפיד כי כל טיפול בקרח יבש יעשה תוך שימוש בכפפות בלתי חדירות ובעלות בידוד תרמי טוב.

אין לעשות שימוש בגז בישול ללא אישור מתקין גז ברמה 2 לפחות על התאמת המתקן (המערכת) לדרישות התקן הישראלי ת"י 158 ועל תקינות המערכת, וינקטו אמצעים המיועדים להבטיח כי לא תהיה פגיעה במערכת הגז, בצנרת ובחיבורים במהלך האירוע.

חשוב לחשב את המזון בהתאם לגילאי המוזמנים – ילדים אוכלים פחות, וחשוב להקפיד על כך בתמחור.

את מיכלי הגז לבישול אין למקם במרחק הקטן מ-3 מ' מאש גלויה ולא במרחק הקטן ממטר אחד מציוד חשמלי.

חשוב לזכור כי בעריכת אירועים באתרים לא מוסדרים יש לדאוג מראש לנקודת חשמל ונקודות מים.

משרד הבריאות מטיל הגבלות שונות על בישול מזון בשטח ולרוב מאפשר רק את חימומו, למעט מקרים בהם ניתן אישור מיוחד ע"י משרד הבריאות.

בהפעלת דוכני מזון ומשקה בשטח אשר בבעלות רשות מוניציפאלית, יש להצטייד מראש באישור של רישוי עסקים.

הקפידו כי לכל דוכן יהיה קירוי מבודד שיעניק צל מלא על הדוכן וברדיוס 1 מטר סביבו .

אין לנתק את החשמל בכל ימי היריד, גם כשהוא סגור לקהל.

הקפידו כי בכל דוכן יהיו 2 מיכלי אשפה מדופנים בניילון, אחד לשימוש עצמי ואחד לשימוש הקהל. לכל 50 דוכנים תוצב מכולת אשפה.

באירוע הנערך במקום פתוח לא תהיה כל פעילות הכנה בדוכן למעט חימום סופי.

חשוב להקפיד כי לדוכן יהיה אמצעי חימום/קירור, להחזקת המזון החם בטמפרטורה מינימלית של 65 מעלות צלזיוס, ומזון קר בטמפרטורה של מקסימום 4 מעלות צלזיוס.

חשוב לדעת כי אם האירוע נערך במקום פתוח, אין להפשיר מזון במקום (ההפשרה תעשה בעסק ה"אם" במקרר בצורה מבוקרת).


לאתר "מפיק"

הוסף תגובה