צמח המנטה-שוקולד: מתאים לשתילה בגינת התבלין, או כעציץ תלוי במרפסת

תאגיד חישתיל השלים פיתוח ואקלום של צמח תבלין חדש – מנטה שוקולד. הצמח מזכיר בטעמו את המנטה-נענע הותיקה, אך בעל טעם עדין יותר וארומת שוקולד מושכת. הגבעולים בצבעי חום כהה והצימוח טוב בעיקר בעונת הקיץ החמה. מספר שעלי המנטה שוקולד טובים לשימוש בסלט טרי ומשקאות קרים וחמים. ניתן לרסק אותם במערבל (בלנדר) ולהוסיף לגבינה לבנה. לחילופין, ניתן להוסיף עלי מנטה שוקולד קצוצים דק לתיבול ושדרוג הטעם של סרדינים מקופסא.


צמח המנטה שוקולד מתאים לשתילה בפינה ירוקה ושופעת בגינת התבלין או כעציץ תלוי במרפסת, בגג או בתוך הבית, בסמוך לחלון שפונה לצד השמש. הוא מגיע לגובה של 30-40 ס"מ ומוציא שלוחות שישתלשלו כלפי מטה. יש לגדל אותו בשמש ישירה עד חצי צל ולהרבות בהשקיה בעונת הקיץ. בחורף הגידול מרוסן, ולכן יש להיזהר ולא לקצץ יותר מרבע נוף הצמח בשימוש בעליו בעונה זו. הטמפרטורה האידאלית לצמח היא 10-40 מעלות.


מאת אייל ענבר, ענף הנוי בחישתיל


באדיבות משתלות חישתיל

הוסף תגובה