משמש "ארומה קוט", פיתוח חדש לחובבי המתוק

חובבי המתוק, המחפשים ממתק מהטבע שיחליף את הממתקים המלאכותיים – ישבעו נחת מפיתוח חדש: משמש "ארומה קוט". המשמש מצטיין בתכולת הסוכר הגבוהה בכ-50% מאשר במשמש רגיל (16%-22% לעומת 10%-14% ברגיל). טעמם של משמשי ה"ארומה קוט" הוא שילוב מאוזן בין מתוק וחמוץ, והם מתאימים במיוחד למי שטעמו של המשמש הרגיל אינו מספיק מתוק עבורו. הציפה של המשמש מיצית והוא בעל ניחוח ארומטי חזק. הוא משלב את הטעם של ה"משמש בלאדי"- הפרי של פעם עם טעם חדיש. משפחת זני הארומה קוט מורכבת ממספר זנים, בגווני כתום – אדום וצהוב, שמתחלפים כל חמישה ימים לערך, לפי סדר הבשלתם. הזן הראשון בסדרה מבשיל בחלקו השני של חודש מאי, והאחרון בסדרה מגיע עד חודש יולי.


באדיבות האגרונומית אילנה שבתאי, מנהלת פיתוח זנים בפירות בן דור 

הוסף תגובה