סלט פירות הרמוני

חומרים:

(לבחור מבין מה שקיים בעונה, לגוון בצבעים):
2 אפרסמונים
1 קיווי
2 תפוחי עץ מוזהבים קלופים
חצי כוס צימוקים רחוצים (רצוי אורגאניים)
חופן נדיב של אגוזי פקאן או אגוזי מלך
חופן קטן של גרעיני חמניות (לא קלוי)
3 בננות
כוס תותים
חצי כוס גזר מגורד
מיץ משני תפוזים מתוקים
ליקר פירות (שרי ברנדי) או רום או יין מתוק (עדיף פורטו)
קורט מלח (זהירות, רק קמצוץ!)


כלים:
קרש חיתוך
מסחטה ידנית לתפוזים
קערה לערבוב
כוס לצימוקים


הוראות:
להוסיף את הליקר לכוס הצימוקים ולהשרות למשך שעתיים (אם אין זמן אז להשרות למספר דקות). לסחוט את מיץ התפוזים ולהעביר לקערה. לחתוך את הפירות לקוביות (אם האפרסמונים בשלים מידי אפשר להוסיף אותם לקערה עם כפית כתחליף מיץ) ולהוסיף את האגוזים והגרעינים. להוסיף את קורט המלח (שמטרתו כאן לחזק את טעם הסוכר, לאפשר למיצי הפירות לצאת ולהתערבב זה עם זה וכמובן לאזן את המתיקות ברמה האנרגטית) להוסיף בסוף את הצימוקים ולתת לתערובת לרבוץ ביחד (כדי לספוג טעמים) עוד כשעה.


באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה



 

הוסף תגובה