אל תוותרו על אכילה בשעות קבועות

כיום, רוב האנשים הבוגרים מבלים את רוב זמנם מחוץ לבית, ובדרך כלל גם אוכלים את רוב האוכל מחוץ לבית, כך שגם אלה שרוצים לשמור על תזונה נכונה – קשה להם.

בחברות הייטק רבות ובשאר החברות הגדולות הבעיה היא בדר"כ של עודף אוכל, ואוכל די מפנק ומלא קלוריות, לא נדיר לראות גברים שמעלים 10 ק"ג תוך מספר שנים בחברות כאלה.


מספר כללי עשה ואל תעשה בחדרי האוכל בעבודה:
– הכלל החשוב ביותר והקשה ביותר הוא לאכול בשעה קבועה  ולא לוותר! אם יש ישיבה, תגיד שאתה מצטער אבל אתה אוכל בשעה הזו. רוב האנשים לא מודעים לחשיבות הגדולה של אכילה בזמנים קבועים.
– קח את האוכל בצלחות קטנות.  אם לא לקחת מספיק, תמיד תוכל לקחת עוד. מחקרים מדעיים שנעשו בנושא מראים שאנו ממשיכים לאכול אם יש עוד אוכל בצלחת.
– השתדל  לאכול הרבה ירקות לפני שאתה ניגש למנה העיקרית.
– במנה העיקרית בחר בשר שבא בצורה טבעית יותר , כלומר סטייק עוף או בשר עדיף על  קציצות ונקניקיות, בעקרון המעיטו באכילת בשר מעובד – כמו המבורגרים, שווארמות וכדומה.
– השתדל ללעוס טוב את האוכל, אכול בנחת ולא בלחץ ובמהירות. 
– בחר לך שתיה לא ממותקת. מים וסודה הם שתיה מצוינת, אל תתפתה למיצים ממותקים למיניהם. כשיש קינוחים, קח לך פרי ולא פחמימה. אם אתה בוחר עוגה, השתדל שתהיה עם כמה שפחות ריבה, קצפת, וכדומה.  ושזה יהיה פעם בשבוע ולא כל יום.
– השתדל לא לאכול לחם בארוחת הצהריים. אם אתה אוכל לחם, השתדל  שהוא יהיה מקמח מלא. וגם אז –  לא יותר מ-3 עד 4 פרוסות בארוחה.


ולאלה שמכינים את האוכל לעבודה בעצמם:
– אל תתפתו למנות חמות ולאוכל מהיר כמו פלאפל, פיצה….
– הכינו לכם פיתות עם פסטרמה ומעט חרדל, דאגו שהפסטרמה תהיה באיכות גבוהה.
– הביאו מהבית ירקות שלמים: פלפל, מלפפון, צנון, בצל ירוק, ושום למי שאוהב.
– אכלו בנחת וברוגע גם אם הזמן דוחק.
– למי שיש זמן להכין מעט דברים, אני ממליץ להכין טחינה מטחינה מלאה. צריך רק מעט מים ולימון, וזה מוכן. הרבה קלוריות אבל מאוד בריא ומשביע.
– את הארוחה החמה, עם המרקים והתבשילים, השאירו לשעות הערב המוקדמות אם אין לכם ברירה.
– חשוב מאוד לאכול בבוקר ואסור בשום מקרה לוותר על ארוחת הבוקר! אם קשה לכם להכין אוכל בבוקר הכינו אותו בערב לפני השינה.
– שתו  כ-2 ליטר מים כל יום, גם אם זה מצריך אתכם ללכת הרבה לשירותים. זה מאוד בריא ומונע המון מחלות.
– גוונו את האוכל: יום חלבי, יום בשרי, יום צמחוני.


באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה


 

הוסף תגובה