אם אתם קונים דגני בוקר, חפשו את אלה שרבת הסיבים בהם גבוהה

מרבית דגני הבוקר מכילים כמות זעומה של סיבים (5-3 גרם). כדי להנות מכל היתרונות של דגני הבוקר, חפשו את אלה שרמת הסיבים בהם גבוהה. ישנם יצרנים שאפילו מציינים תכולת סיבים מסיסים מתוך כלל הסיבים. בחלק מדגני הבוקר, תכולת הסיבים מגיעה ל-47-30 גרם סיבים ב- 100 גרם. מאחר שאין לגופנו אמצעים לפרק סיבים (אנזימים), אין להם ערך קלורי עבורנו. יתרה מכך, הם מגדילים את נפח המזון ולכן אנו יכולים להסתפק בפחות קלוריות בהשוואה למזון דל בסיבים. מעבר לכך, האינדקס הגליקמי של המוצר נמוך, כי הם מאיטים את כניסת הפחמימות המפורקות לדם ובכך תורמים לשובע. כלומר אכילת דגני בוקר יכולה למנוע מאיתנו נשנושים שבין הארוחות. רק לא לשכוח לשתות מיד לאחר הארוחה או בזמן הארוחה, כדי שהסיבים יתפחו.


התחרות הגדולה בשוק זה, הובילה את היצרנים לדאוג גם לטעם. ולא רק זאת, אלא שישנו מגוון די גדול גם בטעמים. בחרו את אלה שמתאימים לכם ביותר ואל תתייחסו לצבעם. צבע כהה לא מעיד על דגן מלא, בדיוק כמו שלחם בצבע חום כהה לא מעיד על כך. אל תתפתו לקנות את אלה שמכילים יותר ויטמינים. בכולם יש הרכב זה או אחר של ויטמינים וקליטת מינרלים כמו סידן וברזל מעוכבת על-ידי סיבים.


מאת ד"ר קלרה ברקוביץ'


 באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה

הוסף תגובה