התאמני בשאיבות לפני החזרה לעבודה

מדריך קצר לאם המניקה שחוזרת לעבוד וגם שואבת:


1. השתמשי במשאבה טובה – שאינה מכאיבה. מומלצת משאבה דו-צדדית שחוסכת המון זמן שאיבה. ניתן לשכור משאבות טובות (כמו הלקטינה) במרכזי הנקה שונים בארץ.
2. התאמני בשאיבות לפני החזרה לעבודה. שימי לב באלו שעות יש יותר חלב. לעתים כדאי לשאוב בבוקר מיד כשמגיעים לעבודה – החזה עוד מלא בחלב מהלילה ואת לא מותשת עדיין מיום עבודה מפרך.
3. לא לחזור בדיוק בגיל 3 חודשים – בזמן קפיצת גדילה. דחי את החזרה לעבודה בשבוע…
4. שימי את התינוק אצל המטפלת מספר ימים לפני חזרתך לעבודה. כך תתרגלו כולכם לסיטואציה החדשה ותגיעי ביום הראשון לעבודה עם קצת פחות חששות ודאגות. בימים הללו, נסי להנות מהשעות הפנויות ושאבי בשעות שנראה לך שיהיו אפשריות בזמן העבודה.
5. כמות החלב בשאיבה יכולה להשתנות בין ימות השבוע. בתחילת השבוע יש לעתים יותר חלב ובסופו פחות. אל תילחצי מזה. אם את מייצרת עודפים בחלק מהימים – שמרי אותם לימים בהם יש לך פחות חלב.
6. הקפיאי כל עודף חלב שיש לך – לא חסרים ימים בעבודה שאת מוצאת את עצמך מגיעה לסוף היום ללא זמן שאיבה. לימים כאלו מיועדות שקיות חלב מוקפאות.
7. התייחסי לזמן השאיבה בעבודה כאל הזדמנות של רגיעה ומנוחה (כן, כן!). לחץ בזמן השאיבה לא מוסיף חלב… כך גם שאיבה בחדר השרותים…
נעלי את חדרך, נשמי עמוק, עצמי עיניים, תני לחלב לזרום. שאיבה במנוחה וברגיעה תיתן לך עוד אנרגיה נהדרת להמשך יום העבודה.
8. השאירי מספר שקיות עם חלב קפוא אצל המטפלת. כך גם היא תהיה רגועה ובטוחה שיש לה עודפי חלב עבור תינוקך. כך גם היא תשתף פעולה עם השאיבה..
9. בזמן שתינוקך עמך, במיוחד בתקופה הראשונה, תני לו לינוק מתי שירצה. שידע ויהיה בטוח שהשד זמין ושלא כדאי לו להעדיף בקבוק בשעות שהוא איתך.
10. נשים רבות חשות בירידה מסויימת בכמות החלב כשהן חוזרות לעבוד. זה קורה גם משום שהשאיבה אינה זהה לחלוטין ליניקה וגם בגלל הלחץ והעייפות. אפשר "להתחזק" באמצעים טבעיים כגון: כדורי חילבה, כדורי אלפלפה (אספסת) וכדורים הומאופתיים שונים. החיזוקים הללו טובים אך לא יועילו אם תניקי את תינוקך פחות בזמנכם המשותף או אם תשאבי פחות. הם מחזקים ועושים נפלאות אך רק בנוסף לשאיבה והנקה נכונה.
11. יועצות הנקה אינן מיועדות רק למהמורות בתחילת דרכך בהנקה. גם בשלב זה יש להן מקום נכבד בתמיכה, עצה טובה והדרכה. אם יש לך יועצת כזו בהישג יד, שתפי אותה במהלך שאת מבצעת כעת והיעזרי בה.


מאת הדס מהפורום, אתר אמנות הלידה


מתוך אתר אמנות הלידה, המוביל בנושאי לידה, הריון והורות מאז 2000

הוסף תגובה