רימון

לרגל חג הסוכות, ד"ר צחי וידר מתעכב על סגולותיו של  פרי הרימון, תרומתו לעור הפנים ועיכוב סימני הגיל.

הרימון מכיל כ-600 זרעים בממוצע וסגולותיו הרפואיות רבות. הוא מכיל מינרלים, ויטמין c, אשלגן ועשיר באנטיאוקסידנטים. עקב חשיפתו הארוכה לשמש הוא מכיל חומרי הגנה ונוגדי חימצון. אלה מגנים על העור מפגעי השמש, שומרים על בריאותו, מאיטים את הזדקנות העור  ומונעים התפתחותן של  מחלות קשות.
הרימון ידוע כיעיל לסובלים מקשיי עיכול. קליפתו מסייעת בקטילת תולעים וטפילי מעיים.
הוא מפחית את לחץ הדם, מעכב התפתחות תאים סרטניים (העור והערמונית), יעיל לכאבי ראש, מעורר ממצבי עייפות ויש הטוענים שאף תורם להגברת החשק המיני.
ברפואה הסינית הוא נחשב למרפא פצעים.
מומלץ לשלבו במאכלי בשר או בתוספות של קטניות מבושלות. גם כתוספת של סלט גינה ולשתייה לאחר סחיטה.


 


 מאת דר' צחי וידר, מנהל המרכז הרפואי O.R לטיפולי בוטוקס בישראל (לשעבר מנהל חדר מיון בבית חולים מאיר בכפ"ס)

הוסף תגובה