ברוב המקרים מומלץ להציג מזון מוצק לתינוק בגיל חצי שנה

בעבר מקובל היה להמליץ להתחיל במתן מזון מוצק מרוסק (לא חלב או תמ"ל) לתינוק עם הגיעו לגיל שלושה או ארבעה חודשים. כיום, האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים מציינת שהזמן להצגת המוצקים הוא טווח הגילאים 4-8 חודשים, כאשר ברוב המקרים מומלץ להציג מזון מוצק לתינוק בגיל חצי שנה, כיוון שלפני כן בדרך כלל מערכת העיכול שלו אינה בשלה דיה להתמודד עם מזון שאינו חלב אם או תמ"ל, עד כדי כך שהצגת מזונות מוצקים בטרם הגיע הזמן עלולה לגרום לאלרגיות.

בגיל חצי שנה, מערכת העיכול של התינוק בשלה כדי להתחיל להתמודד עם מזונות חדשים, וגם מבחינה התפתחותית קל לו יותר לצאת לדרך: בגיל זה, חלק מהתינוקות כבר יושבים, לרובם בקעו לפחות שתי שיניים, נעלם הרפלקס אשר בו הלשון דוחפת החוצה כפית או כלי אחר אשר מוכנסים לפה, וכן – רוב התינוקות מתחילים להתעניין בשקיקה במזונות שאוכלים שאר בני הבית.


מאת טובה קראוזה, דיאטנית קלינית


תזונה טובה

הוסף תגובה