בגיל 9 חודשים אפשר לעבור בהדרגה ל"אוכל אצבעות"

בסביבות גיל תשעה חודשים מתפתחת אצל התינוק היכולת לאחוז עצמים קטנים בין האגודל לאצבע המורה, יכולת הקרוייה בשם "אחיזת פינצטה", ולכן אפשר כבר לתת חלק מהמזונות בצורה שמאפשרת לתינוק לאחוז בהם כך ולהגישם אל פיו בעצמו. דוגמאות ל"מזון אצבעות" כזה הן: פיסות של פירות רכים כמו מלון, אבטיח, שזיף, אגס, בננה, חתיכות של ירקות מבושלים כמו גזר, דלעת, קישוא, סלק, תפו"א ועוד, רצועות גבינה צהובה, פיסות הודו או עוף שפורקו מעצמות, קוביות קטנות של לחם מרוחות בממרח כלשהו (קודם למרוח ואחר כך לחתוך), צ'יריוס ופסטה מסולסלת.


מאת טובה קראוזה, דיאטנית קלינית


תזונה טובה

הוסף תגובה