קינוחים נפוצים בבלגיה הם טארט-טארטן וצ'יפס

על המטבח הבלגי אומרים כיום, שהוא מעודן בדרך הצרפתית ומוגש לשולחן בכמויות רחבות לב גרמניות. הבשלנים הבלגים מחשיבים מאד את איכות המוצרים מהם תתבשל הארוחה. פירות הים ודגים מגיעים ישר מהים אל המסעדות לבישול טרי. ירקות שורש רבים (תפוח אדמה כמובן, שומר, כרישה, עולש) צמחי תיבול נוטלים תפקיד מרכזי, ולא פחות מכך בשר מכל הסוגים. מה אוכלים בחוץ? בעיקר סטיקים, סלט עם גבינת עיזים וקרוקטים מקומיים, פירות ים וצדפות, דגים (סול נחשב כמעולה ולא דומה לזה המוגש בארץ באותו שם).


קינוחים נפוצים הם טארט-טארטן (עוגת תפוחים שאפשר לחלום עליה אח"כ בגעגוע) ומוס שוקולד ושאר מעדני שוקולד (שאם חולמים עליהם כבר מוסיפים קלוריות חופשי) Belgian endive –עולש .. נתגלה על ידי איכר בלגי ב-1830. הפך למאכל יוקרה, ונקרא אפילו "הזהב הלבן" פרסומו אבל היה אחרי שהגיע לפריז העיר הגדולה.


צ'יפס (pommes-frites friet בפלמית) מוגש בכל מקום בכל צורה. ברחוב כחטיף עם המון מיונז או בארוחה ליד סטיק ורוטב .


כמעט התוספת האולטימטיבית בבלגיה הוואפל Gaufre הוואפל הבלגי –הגופר, חם, מתוק ומשמין וניתן למצוא בכל קרן רחוב. הבלגים אוכלים אותו חם ומתוק, עטוף בצלחת קרטון. התיירים אוכלים אותו עם קצפת, גלידה, שוקולד וכל מיני טעמים אחרים.  


                                                                יונית אבני, יועצת טיולים


                                                                מנהלת פורום "אירופה" אתר "למטייל"


                                                                מחברת ספרי טיולים

הוסף תגובה