תפריט כללי

להלן תפריט מומלץ שאמור לתת קו מנחה כללי עפ"י הידוע עד היום:

40% מהמנה המוגשת לאיגואנה תכיל ירקות מזינים ביותר שביניהם: פטרוזיליה, עלי לפת, בצל ירוק, כרישה, כוסברה טריה, סלרי, חצילים, צנון, צנונית.
20% מהמנה המוגשת תכיל ירקות כתומים: בטטה, גזר, דלעת.
20% מהמנה נבטים למיניהם.
20% מהמנה אחת משלוש הקבוצות הבאות לסרוגין מדי יום: פרחים (ניצני ורדים, נוריות, פרחי היביסקוס), פירות (אגס, תפוח, בננה, פטל, תות) וירקות מזינים חלקית (תרד, שעועית ירוקה, ברוקולי, כרוב, כרובית).
כמובן שניתן להוסיף כל מקור צמחי אחר ובלבד שאינו מהווה יותר מ-20% מכלל המנה הנאכלת.
מילת המפתח בהכנת ארוחה מזינה לאיגואנה היא גיוון רב ככל האפשר.
את המזון עצמו מומלץ להגיש קצוץ דק או מגורד בפומפיה כיוון שאיגואנות אינן טוחנות את מזונן. כדאי להאכיל בעיקר בבוקר כדי שהאיגואנה תוכל לעכל בטמפרטורה חמה יותר- באמצע היום.
יש לוודא שהאיגואנה אוכלת מכל מרכיבי הארוחה ולא בוחרת סוג אחד של מזון בלבד.


מאת: ד"ר אורן אולמן.


באדיבות מרפאת כל חי, 08-9358535



 

הוסף תגובה