למדורה מומלץ לבחור בזני תפוחי אדמה המתאימים למילוי ואפיה

האביב, שהקדים להגיע השנה, פותח את עונת הקומזיצים של חופשת הפסח, יום העצמאות וכמובן ל"ג בעומר והקיץ.

בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא בנושא שעומד במרכז הקומזיץ – תפוחי האדמה – נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי לשקול איזה תפוח האדמה לבחור כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים.

השי רובין, מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה", מספר שבארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש תפוחי אדמה המומלצים למילוי ואפיה, אחרים לטיגון והכנת צ'יפסים, יש המתאימים לבישול ומרק וזנים מסוימים מתאימים להכנה במיקרוגל.

למי שמעונין בזן הטוב ביותר למדורה מומלץ לבחור בזנים המתאימים למילוי ואפיה. הם מצטיינים במרקם יבש יחסית ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר. שלושה מתוך זני תפוחי אדמה נמצאים בתקופה זו של השנה בשוק ומתאימים גם למדורות: מרבל – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, דיטה – זן הולנדי מוארך המתאים לבישול ואפייה וויולדי – זן הולנדי בעל צורה  אליפטית וקליפה בהירה.

למעונינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ לרכוש את הזן רוזנה שהגיע לארץ מצרפת. פקעת הרוזנה אדומה, הפנים בצבע בהיר והצורה שלה אליפטית. המרקם של הרוזנה מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.

דוד משה, תפוחי אדמה מובחרים

הוסף תגובה