יין- איך מומלץ לשתות

"יין אדום שותים בטמפרטורת החדר" – זה משפט נכון אבל החדר צריך להיות בצרפת. האם רק הקפה או המרק שאתם שותים במסעדה או בבית הקפה צריך להיות בטמפרטורה נכונה?


אחרי שקנינו את היין ושמרנו עליו עד ההגשה, חשוב לדעת להגיש את היין בטמפרטורת שתייה נכונה. שתיית יין בטמפרטורה קרה מדיי, מונעת מיצוי והנאה מהטעמים שלו. בטמפרטורות חמות, מאבד היין את טעמים וארומות של פרי והאלכוהול מקבל דגש רב.


כדאי להדגיש, כי קיים הבדל בין טמפרטורת הגשה של יין ובין טמפרטורת שימור של יין. הטמפרטורה המומלצת לשימור יין לטווח ארוך הינה סביב 16 מעלות צלזיוס


בכדי להנות משתיית היין:
יינות אדומים רצוי להגיש בטמפרטורה של: 14 ל- 16 מעלות.
יינות לבנים רצוי להגיש בטמפרטורה של: 10 ל- 14 מעלות.
יינות מבעבעים רצוי להגיש בטמפרטורה של: 8 ל- 10 מעלות.
באדיבות, WineBar

הוסף תגובה