מתכון לסלמון בנוסח אסייאתי

6 נתחים של פילה סלמון במשקל של כ200 גרם כל אחד

שמן , מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב :
3 כפות רוטב סויה
5 כפות מירין
2 כפות שמן
4 כפות מיץ לימון טרי
1 כף גדושה סוכר חום
2 ס"מ שורש ג`נג`ר טרי קצוץ דק
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מורחים את נתחי פילה הסלמון במעט שמן ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס
מורחים מעט שמן במחבת טפלון רחבה ומניחים לה להתחמם כמה דקות. כשהמחבת חמה , מניחים את נתחי הסלמון כשצד העור כלפי מטה, וצרבים את צד העור כ2-3 דקות עד שהוא נעשה פריך מעט.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית , יוצקים למחבת עם נתחי הסלמון ומביאים לרתיחה . ממשיכים לבשל כ2 דקות בבעבוע ומסובבים את הדגים , כך שיצופו היטב ברוטב בזמן שהוא מסמיך.
מניחים כל נתח סלמון על 3 גבעולי אספרגוס, מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.

הוסף תגובה