חגים זוגיות ומשפחתולוגיה

חגים זוגיות ומשפחתולוגיה – איך לעבור זאת בשלום

אני בטוחה שזה קורה רק במשפחות אחרות ושאצלכם בזוגיות ובמשפחה המורחבת הכל בסדר עם השילוב המאתגר של חגים ומשפחה, אך לא תאמינו… יש משפחות בהן המפגש הזה טעון ובעייתי.

תמהיל של שבתות, חגים מרובים, אוכל, נסיעות, אירוח, ציפיות, משקעים מהעבר, כעסים וריבים יכולים לנוע מרמה של חוסר נעימות ועד פוטנציאל לאירוע רב נפגעים שיותיר אחריו טעם מר עד החגים בשנה הבאה עלינו לטובה או לפחות עד פסח.
קונפליקטים רדומים שלא נוברים בהם בחיי היומיום מתעוררים פתאום לחיים בתקופה זו.
אם תרצו או לא תרצו המתח הזה משפיע גם על המשפחה הגרעינית שלכם והזוגיות עלולה למצוא את עצמה קרועה לאופוזיציות מכל צידי המתרס ולפעמים יש הרבה יותר משני צדדים למתרס.

אני שמחה להגיש לכם צרור עצות מעשיות איך בכל זאת לעבור את התקופה הזאת בשלום מבלי לחשוב על גירושין.

תאמו ציפיות עם בן/בת הזוג – אל תשאירו מקום לספונטניות. תכננו מראש איפה מתארחים ואצל מי, כמה זמן תתארחו, האם נשארים לישון או לא ומה להביא מתנה. סכמו את הפרטים הכי קטנים כדי לצמצם את המקום ל"טעויות".

האצילו סמכויות – אם אתם מארחים הרי מדובר במטלה לא פשוטה לאור כמויות האורחים הדופקים בדלת, ע"מ לא להתמוטט מעייפות ולמנוע תחושה של קורבנות ומסכנות אני ממליצה לחלק את הנטל בין כל המתארחים. המארחת לא צריכה לסיים את החגים ולהזדקק לתקופה התאוששות לזמן בלתי מוגבל, תוך פיתוח כעסים על כך שהיא שוב מרגישה מנוצלת.

הוסף תגובה