ביצה, בחינת טריותה של ביצה בקליפתה על- פי ציפה במים

מניחים את הביצה השלמה (ביצה בקליפתה)בכלישבו מים ובוחנים:


ביצה טרייה – נחה בצורה מאוזנת על תחתית הכלי.


ביצה פחות טרייה – החלק הרחב של הביצה מתחיל להתרומם, והחלק הצר מונח עדיין עלתחתית הכלי.
 
ביצה לא טרייה – הביצה כולה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב כלפי מעלה.
 
ביצה ישנה/פסולה למאכל – הביצה צפה במים במצב מאונך, כאשר החלק הרחב בולט מחוץלמים.


הסבר למצבי הציפה השונים:


לאחר ההטלה,נוצר בחלק הרחב/הפחוס של הביצה תא אוויר, ההולך וגדל עם הזמן ועם הטמפרטורה. ככלשהביצה מתיישנת יותר ומצויה בטמפרטורה גבוהה יותר, כן גדל גם תא האוויר. תא האוויר,משמש כמצוף והשינויים במצב הביצה במים נגזרים מגודלו.


באדיבות המועצה לענף הלול


 


באדיבות: מתוך כתבה, ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה


 

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.