ויטמין C במזון

כל הפירות והירקות מכילים ויטמין C, אך ישנם כאלה בעלי ערך גבוה במיוחד והם לאו דווקא פירות הדר.

הפירות הטרופיים מצטיינים בתכולת ה – C שבהם, למשל קיווי, פפאיה, אפרסמון, גויאבה ומנגו. הפרי העשיר ביותר הוא הקאמו – קאמו הגדל באמזון. הוא גם מצוי בכמות גדולה בפקעות ורדים.

הירקות העשירים ב – C כוללים את הברוקולי, פלפל אדום , אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה וכל הנבטים למיניהם.

בכדי להכניס לגופנו ויטמין C במהלך היום ניתן לשלב פירות טריים, מיצי פירות, פירות יבשים, ירקות עליים ירוקים ונבטים בתזונה במהלך היום. למשל :

ארוחת בוקר הכוללת סלט פירות גדול (מ- קיווי, תותים, בננה, פירות הדר, אפרסמון, ענבים כהים, צימוקים ועוד) ומיץ תפוז- גזר- ברוקולי. או לחלופין דייסת קוואקר עם פירות טריים ויבשים (לפי העונה).

ארוחת צהרים הכוללת מרק מיסו עם אפונה, סלט טחינה עם רצועות פלפל אדום לטבילה וקינואה עם כרוב וברוקולי.

נשנוש אחה"צ של סירות תפוזים עם פרוסת לחם מלא ואבוקדו.

ארוחת ערב הכוללת סלט מוקפץ עם  הרבה סוגי ירקות בתוספת כמה סוגי נבטים וחביתת ירק (תרד, מנגולד, פטרוזיליה, בזיליקום ועוד).

נשנוש ערב תה מפקעות ורדים, היביסקוס וקינמון בתוספת מעט פירות יבשים ואגוזים (לא קלויים).

במהלך היום ניתן לשתות משקה חם המוכן ממים חמים, לימון, ג'ינג'ר ודבש וכן אפשר לאכול פירות בין הארוחות, או לשתות את מיציהם.

הוסף תגובה