מרק מיסו ואפונה

מתחילה עונת האפונה וניתן להשיג אותה טרייה. האפונה מכילה ויטמין C ובטא קרוטן וכן חומצה פולית וסיבים תזונתיים והיא ממש טעימה טרייה, מבושלת או מאודה.

אופן ההכנה:
משרים 4-5 פטריות שיטאקי במים לשעה. בכלי נפרד משרים מספר אצות (לפי בחירתכם) לאותו פרק זמן. מרתיחים מים בסיר גדול, מגרדים פנימה ג'ינג'ר (לפי הטעם, אני אוהבת הרבה) וזורקים פנימה 4-3 גזרים חתוכים לקוביות/ עיגולים. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש. מוציאים את האפונה הטרייה מהתרמילים ומוסיפים לסיר לאחר כ-20 דקות. חותכים את פטריות השיטאקי לרצועות ומוסיפים למרק, מוסיפים גם את האצות לאחר שסיננו אותן מהמים. ניתן להוסיף מספר שיני שום (לפי הטעם). לאחר כ-10 דקות נוספות, מוסיפים למרק כף גדושה של מיסו, לפי בחירתכם (ישנם סוגים שונים), ובוחשים היטב עד שהוא נמס במרק. נותנים למרק להתבשל עוד מספר דקות, סוגרים את האש, סוחטים מעט לימון פנימה והמרק מוכן לאכילה.
הערה: זהו מרק בסיסי וניתן להוסיף לו ירקות נוספים / אחרים. ניתן גם להוסיף טופו (טרי/ קלוי), טמפה (מאודה / קלוי), פתיתי סויה, סאיתן, אורז וכן גם בשר או עוף. שיהיה בתאבון וחורף נעים ובריא לכולנו.

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.