זעתר

מי שמכיר את הזעתר בצורתו הסופית בלבד, עשוי לתאר אותו כחבילה קטנה של קרעי נייר עיתון העוטפים פירורי אבקת אפייה ומעט זעתר בצבע חום ירקרק. המחשבה על זעתר מעלה על החיך את טעמה והוויתה של ארץ ישראל. אבותינו השתמשו בו כצמח תבלין ירוק או יבש, כחומר מחטא וכסממן מרכזי בטקסי טומאה וטהרה. התבלין מורכב מתערובת של אבקת עלים, מלח, שומשום, אבקת גרגירי חיטה וסומאק ( אוג הבורסקאים). הוא משמש לתיבול סלטים, פיצות, מרקים, רטבים, מאכלי בשר, ירקות, חביתות, מיני מאפה שאינם מתוקים ועוד. גם ברפואה העממית הוא תופס מקום של כבוד לטיפול במחלות דרכי העיכול, תולעים שבבני המעיים, חידוד הזיכרון, בחילות, דלקות אוזניים, שיעול וכאבי ראש.

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.