מרקים מחיתיים

מרקים אלה מתחלקים לפי שלושה סוגי סוגי מחית:

1) מרק מחיתי מקטניות. 2) מרק מחיתי מירקות. 3) מרק מחיתי כאשר חומר ההסמכה הוא עמילן.

אופן הכנה למרק מחיתי ( כללי):

חומר עיקרי ( ירקות או קטניות או ירק עשיר בעמילן), מבשלים או מאדים החומר בנוזל.

לאחר ריכוך מסננים ומפרידים מהנוזל.

מועכים החומר. מוסיפים הנוזל לחומר מערבבים היטב, מרתיחים ומשלימים טעם, מקשטים ומגישים.

מרקי קרם קטיפתיים – Potages cre'me

אלה מרקים סמיכים בעלי טעם דומיננטי. את הסמיכות מקבל המרק מהוספת רביחה. מרק קרם מורכב מרביחה, נוזל בעל טעם בסיסי חזק, חלב וליאוזון ( שמנת וחלמונים)

מתכון יסוד למרק קרם

מצרכים:

80 גרם חמאה

100 גרם קמח

2 ליטר נוזל

1/2 ליטר חלב

1 כוס שמנת

2 חלמונים

מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

ממיסים השומן, מוסיפים הקמח ומכינים רביחה.

פותחים הרביחה בעזרת הנוזל הקר, מרתיחים, מקפים, מתבלים תיבול חלקי ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.

מוסיפים חלב ומבשלים עוד 1/4 שעה. טועמים ומשלימים טעם, מוסיפים ליאוזן מקשטים ומגישים.

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.