טיפ לחולי סוכרת בפסח

לחולים סוכרתיים חשוב לשמור על משקל הגוף ועל רמות תקינות של סוכר בדם, גם כשהם מארחים ומתארחים, ולמרות שמטבע הדברים התזונה שלהם בפסח משתנה. מומלץ לאכול מצה קלה מקמח מלא. מצה זו מכילה פחות פחמימות ויותר סיבים תזונתיים. לסיבים תזונתיים יש אינדקס גליקמי נמוך, תהליך העיכול שלהם איטי, הם גורמים תחושת שובע, מונעים עצירות, וסופחים איתם רעלים מהגוף. תאכלו מרק עוף דל שומן, מרק קישואים ומרק עגבניות. תוסיפו למרקים שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, אבל תיזהרו מלאכול מאכלים המכילים בטטות, גזר ותפוח אדמה. את ארבעת כוסות היין/תירוש ההלכה מתירה לפעמים להחליף בארבעה כוסות תה חזק או למהול יין יבש במים (60% מים ל-40% יין) – עליכם להתייעץ עם הרופא שלכם לגבי חומרת המחלה ולהגיע עם מידע זה לרב שלכם. בבחירת היין, טרם החג מומלץ להשתמש בגלוקומטר למדידת רמת הסוכר בסוגים שונים של יין ולבחור את סוג היין, אותו תשתו בחג לפי התוצאות (LO או HI).

הוסף תגובה