פילה טלה על תבשיל חיטה – מתכון

200 ג' נתח פילה טלה


לתבשיל החיטה:


1 ק"ג חיטה (לאחר השרייה של לילה במים)


2 ליטר ציר עוף


2 כוסות ציר טלה מצומצם או 2 כוסות מים


1 כוס אגוזי מלך קלויים


2 בצלים קצוצים


4 קוביות שום דורות


4 קוביות פטרוזיליה דורות


כפית כמון


כפית פפריקה מתוקה


3 כפות סילאן


2 כפות מלח


אופן הכנה: לבשל את החיטה יחד עם כל המרכיבים, פרט לאגוזים ולבצל, למשך שעה. רק כאשר התבשיל מוכן, להוסיף את הבצל והאגוזים.


לשורשים: 5 שורשים של פטרוזיליה קלופים, 2 כוסות ציר טלה מצומצם, 1 ליטר ציר עוף


אופן הכנה: לחתוך את השורשים לרבעים לאורכם ולבשלם בנוזלים, עד היותם רכים.


אופן הכנת המנה: את נתח הפילה צולים על הגריל מכל צדדיו למשך 6-7 דק', בינתיים מחממים את תבשיל החיטה ואת השורשים. את נתח הפילה המוכן חותכים ל-3 חתיכות שוות. מניחים על צלחת 3 כפות נפרדות של תבשיל החיטה, עליהן את חתיכות הפילה ולבסוף שורש פטרוזיליה על כל ערימה, ומקשטים בעלים.


באדיבות דורות – מוצרי שום ותיבול

הוסף תגובה