התועלת הבריאותית של מנדרינות

אכילת מנדרינות יכולה להפחית באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות מצבי בריאות חמורים, כגון: סרטן בכבד, מחלת לב או שבץ, כך טוענים חוקרים יפנים. בשני מחקרים שונים נמצא כי צריכה גבוהה של מנדרינות או שתייה מרובה של מיץ מנדרינות כרוכות בשיעורים נמוכים של כמה מחלות רציניות. במחקר הראשון, שנערך בבית הספר לרפואה באוניברסיטת קיוטו ביפן, נמצא כי שתיית מיץ מנדרינות מפחיתה את שיעורי סרטן הכבד בקרב חולים הלוקים בדלקת כבד נגיפית ממושכת (החשופים, בדרך כלל, לסרטן בכבד). 30 מטופלים שתו כוס מיץ מנדרינות ביום, ואף אחד מהם לא פיתח סרטן במשך שנה, בהשוואה ל- 9% שפיתחו סרטן מהקבוצה שלא קיבלה מיץ מנדרינות. במחקר אחר, שנערך על-ידי המכון הלאומי היפני למדעי עצי פרי, נמצא כי צריכה של כמויות גדולות של מנדרינות קשורה לסיכון מופחת למחלת כבד, לעמידות לאינסולין ולטרשת עורקים. עמידות לאינסולין עלולה לגרום להתפתחות מחלת הסוכרת, וטרשת עורקים (התקשות והיצרות של העורקים) עלולה לגרום למחלות לב ולשבץ.

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.