מטבח בצורת "ח" הינו היעיל ביותר

מהם העקרונות החשובים עליהם יש לתת את הדעת בעת תכנון מטבח? כיוון שמטבח הוא "מפעל לעיבוד מזון" הרי שהצד הפונקציונאלי בתכנון המטבח הוא המוביל. ליעילות מירבית בעבודות המטבח מומלץ על:


א. מטבח בצורת "ח". המטבח בצורה זו יעיל ביותר הואיל ומרחקי ההליכה שווים וקצרים.


ב. פיזור הכלים כגון: כיור, כיריים מבונות, תנור מבונה, מיקרו וכו' במרווחים כאשר משטחי השיש לצידיהם.


ג. תכנון תאורה טבעית ומלאכותית נאותים.


ד. שימוש בחומרים עמידים: שיש חזק ובלתי סופג הניתן לניקוי, ארונות שאינם עשויים סיבית או ש"ע למניעת בלאי מהיר וגבוה כתוצאה מחשיפה לרטיבות.


ה. התאמת המטבח לסביבה הגובלת ולדרישות המשתמש כמטבח סגור או מטבח פתוח לחלל צמוד גובל. יש לתת את הדעת גם לעיצוב האסטטי, לחמרי הגמר, וגוונים.


מאת יצחק אטינגר, צוות המומחים של Knowledge On Line


באדיבות KOL, אלפי מומחים עונים על שאלות במייל ומייעצים בוידאו צ'אט

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.