סיפורה של הטחינה: מיין שומשום לאלים ועד לעוגיות טחינה לבני התמותה

סיפורה של הטחינה: מיין שומשום לאלים ועד לעוגיות טחינה לבני התמותה

יש שאומרים שטחינה צריכה להיקרא בכלל חמאת-טחינה מאחר ובתהליך הכנת הטחינה קולים את זרעי השומשום עם מעט שמן עד אשר שניהם מתאחדים להם יחדיו. לי אישית זה ממש לא משנה איך תקראו לה: טחינה או חמאת-טחינה, אם מוסיפים לה קצת לימון, מלח, פלפל ושום – מקבלים את אחד המאכלים הים תיכוניים הבסיסיים, הטעימים והבריאים ביותר שיש.

בכוחה של הטחינה להעשיר כמעט כל מנה בתוספת טעם אגוזית ובמרקם קטיפתי תהא זו מנה עיקרית, מנה ראשונה או יהא זה קינוח (אם כבר נגענו בקינוח: ראו מתכון עוגיות טחינה משגע אך עם זאת פשוט בסוף המאמר).

מבחינה היסטורית לא ברור מה מקורה של הטחינה, אבל תרבויות רבות טוענות שהן הן אלו שהציגו לראשונה לעולם את הטחינה. בזמן שהם רבים ומתווכחים למי מגיעה הבכורה, יצאתי לבדוק מה מקור הטחינה וגיליתי כמה דברים מעניינים.

מחקרים שניסו להתחקות אחר המקור שלה מצאו עדויות לכך שנעשה שימוש בשמן שומשום כבר במיתוסים של העם האשורי. במיתוסים האשוריים שותים האלים יין שומשום יום לפני שהם בוראים את העולם. עוד עדויות לשימוש קדום בשומשום מצאו החוקרים בהודו מ-3,000 לפני הספירה. גם העם ההודי טוען שהוא זה שהציג לראשונה את השומשום, אז הם שרפו שמן שומשום כדי לייצר תאורה וכן כדי להפיק פיח לצורך ציורים ורישומים. למעשה גם העבדים האפריקנים שהובאו לארצות הברית כונו "זרעי שומשום", ועד היום אחד המאכלים הכי מזוהים עם מדינת דרום קרוליינה שמזוהה עם העבדות בארצות הברית הוא עוגיות טחינה – "Benne Seed Cookies".

חפרתי לכם, אהה? אני יודע. אתם פה בכלל בשביל המתכון. לא מזמן קראתי כתבה על התנהגות גולשים באתרי אוכל ושם חשפו את האמת המרה – קוראי בלוגים של אוכל ופודי'ס לא ממש מתעניינים במה שיש לבלוגרים לומר בפוסטים שלהם, הם מיד קופצים למתכון. הפנמתי! אני לומד מהר. אז למה שלא נעבור ישר למתכון עוגיות טחינה נפלא וממש קל להכנה. את המתכון הספציפי הזה אני מביא לכם מהבלוג של אורי שביט (חפשו את הבלוג שלה: "טבעוניות נהנות יותר"). כך שאם אתם מחפשים קינוח שהוא לא רק בריא, משביע וטעים אלא גם מתאים לצמחוניים וטבעוניים, זה הדבר עבורכם.

עוגיות טחינה / אורי שביט

  • המתכון מתאים לכ-25 עוגיות.
  • אפשר לגוון בתוספות: שוקולד צ'יפס, חמוציות ללא סוכר, שיבולת שועל – או שילוב של כמה תוספות, לפי טעמכם.

מה צריך?

100 גרם טחינה גולמית, רצוי מאוד לרכוש טחינה מלאה כי היא בריאה יותר

100 גרם שמן קוקוס – יש להמיס אותו

130 גרם חמאת בוטנים – חפשו חמאת בוטנים טבעית, ללא מלח או סוכר

140 גרם סירופ מייפל – רצוי סירופ מייפל אמיתי ואיכותי

2.5 כוסות קמח תופח – אפשר לשלב בין 2 סוגי קמחים: חצי קמח מלא וחצי קמח לבן

מעט מלח

כאמור, תוספות לבחירתכם: סה"כ 2 כפות של – שוקולד צ'יפס, חמוציות ללא סוכר ו/או שיבולת שועל.

איך מכינים?

  • חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
  • קחו קערה גדולה וצקו לתוכה את חמאת הבוטנים, הטחינה, שמן הקוקוס והמייפל. ערבבו אותם היטב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • בקערה נוספת ערבבו את המלח והקמח. אם אתם רוצים עוגיות אווריריות הקפידו לנפות את הקמח.
  • קחו את תערובת הקמח והמלח והוסיפו אותה בהדרגה לתערובת הטחינה והמייפל. ערבבו היטב בכף עד שנוצר בצק חלק ורך למגע.
  • הוסיפו את התוספת שלכם: שוקולד צ'יפס, חמוציות ללא סוכר ו/או שיבולת שועל וערבבו.
  • כעת צרו 2 גלילים ארוכים מהבצק, על גבי משטח מקומח. חתכו עיגולים בקוטר הרצוי לכם.
  • רפדו תבנית עם נייר אפיה, והניחו עליו את העוגיות שיצרתם.
  • הכניסו לתנור למשך כ-6 דקות או עד ששוליי העוגיות מזהיבים אך בו זמנית מרכז העוגייה רך.
  • חשוב!!! לפני ההגשה חשוב לתת לעוגיות להתקרר, ורק אז מגישים.
  • הגישו.

בתאבון!

המתכון לשלום בית: עוגיות טחינה!

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.