יין, אחזו את הכוסית ברגלה, קרוב לבסיס

כיצד יש לאחוז בכוסית יין?

 
1. האחיזה ברגל מונעת חימום היין. יין אדום כדאי לשתות בטמפרטורה בסביבות ה 18 עד 20 מעלות. מעל טמפרטורה זו היין מאבד רעננותו ומתחיל להתחמצן. יין לבן רצוי לשתות בטמפרטורה בין 8 ל-14 מעלות. בטמפרטורה גבוהה יותר היין מאבד מטעמו העדין והריחני.
2. האחיזה ברגל הכוסית מונעת את לכלוך הזכוכית ע"י היד השומנית. הלכלוך מקלקל את הגוון הנראה של היין ומפחית מהנאת ההתבוננות ביין, בצבעו ובשקיפותו.
3. אחיזה ברגל היא יציבה יותר, ומאפשרת ערבול היין בכוסית כדי להנות גם מריחו.
4. החזקת הכוס ברגלה נראית יפה ואלגנטית יותר ומציינת שהשותה מתמצא בתרבות היין ויודע להנות ממנו.


מאת ישראל פרקר, פורטל היין הישראלי


באדיבות דור, אוכל +



 

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.