לבקר בשוויץ בלי לטעום אפילו פעם אחת פונדו זה "חילול קודש"

לבקר בשוויץ בלי לטעום אפילו פעם אחת פונדו זה "חילול קודש" כמעט ולא משנה הקלוריות. הפונדו עשוי פתיתי גבינה מומסים ביין יבש, כאשר לכל קנטון את הגבינות הייחודיות לו, בעיקר גבינות גרייאר ואמנטל. התבשיל רותח בתוך קדרת חרס,שדופנותיה שופשפו בשום .מוסיפים את התבלינים ומעט אלכוהול, הקדרה מונחת על השולחן המרכזי על פתיליה קטנה, השומרת את התבשיל במצב של רתיחה כל הארוחה.


האכילה עצמה נעשית באמצעות מזלגות ארוכים, עליהם נועצה פיסת בשר (נקרא פונדו בורגיניון), או לכשרים שבינינו – פיסת לחם. טובלים את פיסת הבשר בקדירה, מסובבים עד שנקרשת גבינה ואוכלים…כדאי לחכות מספר שניות כי מה שיוצא מהקדירה רותח מאד. לכל מזלג סימן זיהוי , בד"כ צבע משלו, וכך כל אחד שולף את המזלג שלו בלבד. יש עונשים למי שפיסת הבשר שלו נשארה בתוך הקדירה.           או לשטוף את הכלים בבית או לשלם את חשבון היין הלבן המלווה את הארוחה.


                                               יונית אבני, יועצת טיולים


                         מנהלת פורום "אירופה" אתר "למטייל"


מחברת ספרי טיולים

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה עליך להיות גולש רשום באתר

   
עדיין לא התפרסמו תגובות.